0735 126 146     Bd. Alexandru Lapusneanu 73, Constanta             PROGRAMARE ONLINE

Implant dentar

Implantul dentar este o piesa din titan pur (99,95%), avand forma unui surub. El are menirea de a crea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele sau dintii naturali lipsesc.
beneficile implantului dentar
 
Reconstructia este formata din doua segmente – unul intraosos (implantul propriu-zis) si unul supraosos numit bont protetic. Deasupra bontului protetic se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza. Tratamentul este conservator în comparatie cu o lucrare traditionala prin punte deoarece implanturile elimina necesitatea sacrificarii dintilor invecinati. In cazul in care confectionam o punte dentara, aceasta are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinti stalpi. Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul nepercepand senzatia de “artificial”, in scurt timp acesta uitand ca de fapt a pierdut în acel loc un dinte.

 

Avantajele protezarii pe implanturi:
  • deoarece inlocuieste un singur dinte si nu trei ca in cazul unei punti, un implant dentar are un cost apropiat unei lucrari traditionale metalo-ceramice.
  • pastreaza integritatea dintilor vecini – implanturile dentare nu sacrifica integritatea dintilor invecinati cum ar face o punte dentara, deoarece acesti dinti nu mai au de sprijinit elementele de ancorare ale puntii. Dintii dumneavoastra sanatosi nu sunt afectati sub nici o forma, acesta fiind în beneficiul sanatatii dumneavoastra orale.
  • confortabil – implanturile dentare va permit sa vorbiti si sa mancati confortabil si cu incredere. Coroanele sustinute de implanturi sunt ancorate fix si transmit presiunile din timpul masticatiei fiziologice in os, asemenea unui dinte natural.
  • rata de succes a inlocuirii dintilor prin implanturi este foarte mare (95%-mandibula si 90%-maxilar), daca pacientul prezinta o stare de sanatate generala si locala buna, prezinta o igiena dentara foarte buna, nu este un mare fumator sau consumator de bauturi alcoolice in exces.
Implanturile dentare pot inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii de pe arcada. Calitatea si cantitatea osului sunt de o importanta majoră. Daca osul este initial insuficient, atunci se poate practica o procedura de crestere a cantitatii osului procesului alveolar numita augmentare osoasa. Aceasta se poate face in functie de caz in timpul interventiei chirurgicale de inserare a implanturilor sau intr-o interventie anterioara. Medicul implantolog va alege tipul de os necesar augmentarii si daca e nevoie va utiliza o membrana biologica cu care va acoperi transplantul osos.
Exista anumite situatii clinice in care se doreste inserarea unuia sau mai multor implanturi in regiunea laterala a maxilarului, aceasta sa nu poata fi facuta din cauza prezentei unui sinus maxilar coborat si voluminos. Pentru aceasta, exista procedura chirurgicala numita “sinus lifting” (ridicarea membranei sinusului).
Timpul pentru tratament poate ajunge de la 12 saptamani pana la un an, depinzand de complexitatea tratamentului. Este necesara o colaborare foarte buna intre medic si pacient, pentru a se ajunge la rezultatul dorit.
fast and fix