0735 126 146     Bd. Alexandru Lapusneanu 73, Constanta             PROGRAMARE ONLINE

Profilaxie Dentara

Ce inseamna profilaxie dentara?
     Pe scurt, profilaxia dentara inseamna prevenirea aparitiei si dezvoltarii cariilor dentare si a bolii parodontale.
 
Cum se realizeaza prevenirea afectiunilor dento-parodontale?
    • prin sigilari ale santurilor si fostelor dintilor
    • prin fluorizare locala
    • prin igienizare profesionala (detartraj, periaj profesional, air-flow)
    • prin alimentatie echilibrata
 
Ce reprezinta o sigilare dentara?
    Sigilarea reprezinta o procedura stomatologica simpla si nedureroasa, care consta in izolarea suprafatei dentelui de mediul cavitatii bucale prin aplicarea unei rasini compozite sau a unui ciment ionomer de sticla pe suprafata smaltului, cu scopul de a preveni formarea cariilor.
 
Ce inseamna fluorizare locala?
    Fluorizarea reprezinta procedeul stomatologic de aplicare a unor substante cu continut mare de fluor pe suprafata dintilor, cu scopul de a preveni formarea leziunilor carioase si de a remineraliza cariile incipiente aparute pe suprafata smaltului. Este o procedura rapida, nedureroasa, aplicata in special copiilor, dar cu indicatii si la pacientii adulti.
 
Ce implica igienizarea profesionala?
    Igienizarea dentara incepe cu manopera de detartraj prin care tartrul, complex organo-mineral rezultat din mineralizarea placii bacteriene, aderent de suprafata dentara, dar si de cea a lucrarilor protetice, este indepartat folosind un aparat cu ultrasunete sau un instrumentar manual.
    Detartrajul este imediat urmat de periajul profesional, care are rolul de lustruire si netezire a suprafetelor dentare si se realizeaza in cabinet folosind o periuta dentara montata la piesa cot si o pasta de dinti abraziva si remineralizanta.
    Air Flow-ul este un dispozitiv modern utilizat in profilaxia dentara, cu rezultate spectaculoase in indepartarea depozitelor nicotinice, petelor de cafea, ceai, coloratii de diferite cauze de pe suprafetele dentare si ale lucrarilor fixe, prin pulverizarea cu presiune a unui amestec de aer, apa si cristale de bicarbonat de sodiu. Astfel, aceasta metoda are si un usor efect de albire, redand dintilor nuanta lor naturala.
p11