0735 126 146     Bd. Alexandru Lapusneanu 73, Constanta             PROGRAMARE ONLINE

Stomatologie Pediatrica

home-01
Stomatologia pediatrica sau pedodontia reprezinta ramura medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor dentare ale copiilor si tinerilor adolescenti, de la aparitia primilor dinti de lapte, pana la formarea si eruptia dintilor definitivi.
Pedodontia, alaturi de ortodontie, asigura o dezvoltare armonioasa la nivel dento-facial a viitorilor adolescenti, printr-o diagnosticare precoce a leziunilor si anomaliilor dentare.
 
Recomandam cu caldura ca prima vizita a copilului la dentist sa fie cat mai precoce, pentru ca acesta sa se obinuiasca cu cabinetul stomatologic. Ne vom stradui ca aceasta vizita sa fie cat mai distractiva, educativa si sa-i lase copilului o impresie pozitiva. Vom incuraja copiii in privinta igienei dentare  si ii vom recompensa pentru rezultatele lor bune.
Va sfatuim sa fiti alaturi de copil pe parcursul primelor vizite.  Pe masura ce ne imprietenim ar fi indicat sa il obisnuim sa ramana singur cu noi in cabinet. Vom incepe doar cu discutii, treptat si cu rabdare il vom familiariza cu cabinetul si instrumentarul, vom face mici jocuri cu tematica dentara, pentru a-i castiga increderea.

 

Vizitele si interventiile stomatologice la copii trebuie sa fie cat mai scurte, de preferinta cand copilul este odihnit. Vom evita  durerea, oboseala si plictiseala, iar atitudinea noastra va  fi calda si blanda. Ii vom explica totul intr-un limbaj accesibil, iar tratamentele vor fi facute cu blandete, cu pauze pentru a se odihni. 
Unitul nostru dentar este dotat cu monitor pe care copilul poate urmari desenele animate sau programele preferate, care ii vor capta atentia si vor face confortabila sedinta pe toata durata tratamentului.
imac_family_small
Tratamentele pediatrice includ:
  • profilaxie dentara (explicarea unei tehnici de periaj corecte, relevarea placii dentare cu indicatori de placa colorati pentru a verifica corectitudinea periajului dentar realizat de cei mici, periaj dentar perofesional, fluorizare topica)
  • sigilarea santurilor si fosetelor dentare pentru a preveni aparitia cariilor in viitor
  • tratamentul cariilor dentare simple
  • tratamentul complicatiilor cariilor dentare (ex. abces dentar)
  • tratamente de urgenta